Horváth Ádám (Zenekarvezető, billentyű, ének, vokál, pánsíp és nádi hegedű)

 

ADAM profiljaÜdvözlöm, a zenekar alapítója és vezetője vagyok. Pécsett születtem, és már 8 éves korom óta foglalkozok a zenével. Trombitán kezdtem a tanulmányaimat, majd a szintetizátor-keyboard szakot is elvégeztem. Zeneiskolai évek alatt sok fellépésen és versenyen szerepeltem eredményesen, nem csak hazai de európai színtéren is. Később a Bornemissza Mária Musical Stúdióban kezdtem el énektechnikát elsajátítani. Zaj és rezgésvédelmi diplomám mellett több hangosító cégnél dolgoztam. Zenei képességeimet mind a mai napig folyamatosan fejlesztem és bővítem, tartva magamat Dédnagypapám mondásához: „A jó pap holtáig tanul, és a becsületes zenész is”.

Pánsíp és nádi hegedű, nos ez talán arra értendő, ha egy hangszert látok, akkor azon játszanom kell. Ha rock n' roll akkor gitár, ha lakodalmas muzsika, tangóharmonika, de néha a kezembe kerül egy-egy saját készítésű hangszer is.

         Mestereim: Denke János (trombita), Fledrich Ádám (billentyű, tangóharmonika), Makk Ernő (gitár), Bornemissza Géza (ének, trombita), Bornemissza Mária (ének), Radóczy Jusztina (jazz ének)

   Fő hangszerek:

-          Billentyű: Yamaha GENOS

-          Gitár: Fender Squier Bulletsrtat, Sigma elektroakusztikus, Ortega RU5ce ukulele

-          Tangóharmonika: Weltmeister Stella 80

 

Rőmer Viola (ének, vokál)

 

 DSC9827Viola nemcsak szépségével és különleges hangjával kápráztat el bennünket illetve közönségünket, de legyen szó a szalagavatók színpadi műsoráról, vagy bármely egyéb rendezvény hangosítástechnikai hátterének lebonyolításáról, könnyedén megbirkózik vele. Zenei tanulmányait 7 éves korában fuvolával kezdte, majd a Dzsászti Énekstúdióhoz csatlakozva hangképzést és énektechnikát tanult. Zenekari tapasztalatit 14 éves korában elkezdte gyűjteni, a családi zenekarral járták az ország motoros illetve karizmatikus találkozóit.

 

 

 

Bagossy Rebeka (ének, vokál)

 

rebi

Zenekarunk „Cserháti Zsuzsa -Whitney Houston” hangú, Arany-torok díjas énekesnője. Egészen kis korában kezdődött a zenei iránti vonzalma, s már közel tíz éve műveli komolyabban. A Bornemissza Mária Musical Stúdió keretein belül 5 éven át komoly hangképzést kaptott. Színházi előadásokon, gála esteken és különböző ének versenyeken való részvétel után, most zenekarunk rendezvényeinek színvonalát emeli hangjával és mosolyával.

 

 

 

 

Dörnyei Szabolcs (gitár, vokál)

szab2i

Gitárosunk a zenekar humorának főmotorja. Nem csoda, hogy van ideje komédiázni, hiszen 11 éves kora óta gitározik profi szinten. Fél kézzel is olyan szólókat és meneteket játszik, melyekbe bármely gitárosnak beletörne az ujja. Kezdetben klasszikus gitárt, majd később jazz-gitárt tanult Pécsen, illetve Budapesten. Jelenleg gitárt tanít magánvállalkozásban kicsiknek és nagyoknak, továbbá saját zenei tudását is folyamatosan fejleszti Budapesten egy könnyűzenei iskolában. Több zenei stílusban is megfordult már a „bálitól-bebopig”. Az első befutott saját formációja egy instrumentális jazz-rock trió, a DIP trió.

Mesterei: Szőke Brandó, Szalay Gábor, Fenyvesi Márton, Kolta Péter

Fő hangszerek:

 -          Gitár: Squire Tele Jazzmaster, Washburn BT-3     

 -          Effekt: Tech 21 FlyRig 5 Sans Amp, Boss GP-10

 

Gyetvai Péter (gitár, ének, vokál)

13411642 1091042990934166 5293740920160022650 oÉs végül a teljes értékű "csere" gitárosunk, aki nem is annyira csak beugrós. Immáron 6 éve zenélünk Petivel különböző rendezvényeken. Energikus, humoros, de ugyanakkor alázatos egyéniség, akivel nem kell keresni a közös hangnemet. Nem csoda, hisz megannyi falusi lakodalom és bál után ragadt rá elég "tudás", melyet előszeretettel alkalmaz. A mulatós-nótás számokból szinte nem lehet neki olyat mondani, amit ne ismerne és kezdene egyből játszani. Peti szintén több formációban zenél, a karizmatikus együttesen át, az igazi falusi-lakodalmas Ötösfogat zenekarig. A gitár mellett remekül áll a kezében a tango-harmonika is vagy éppen egy mikrofon. Ahogy Ő nyilatkozik, igazi csemege számára velünk játszani a party-retro műfalyokat.

 

Mesterei: Nemes Gábor

Fő hangszerek:

 -        Gitár: Cort CR250, Takamine 180

-         Effekt: Fender Mustang GT100 modellezős kombó, Vox VT80+